Ontstaan van de schoen

Schoenen, van bescherming naar mode. Maar hoe zijn schoenen eigenlijk ontstaan.
in de prehistorie werden voor het eerst schoenen gedragen, tussen 15.000 en 12.000 voor christus. Deze schoenen werden gemaakt van materialen als dierenhuid om ervoor te zorgen dat het makkelijker werd te kunnen lopen en zodat de schoen je voet tegen de koude winter kon beschermen. Dit was nodig omdat dit de tijd van jagers en verzamelaars was, Dit betekende dat de stammen rond trokken op zoek naar voedsel en zich slechts tijdelijk vestigen, door het vele lopen was schoenen een must. In Egypte werden verder ontwikkelde schoenen gemaakt dit was echter pas ongeveer 10.000 jaar later namelijk in 1500 voor christus. Dit was een meer nette schoen, de hele voet tot enkel was ingepakt zodat het lopen aangenaam werd.

Door de komende honderden jaren heen zijn er nog kleine aanpassingen geweest aan de schoen.
de romeinen kwamen met veel riemen in de schoen en in de middeleeuwen (1200) kwamen scherpe neuzen aan de schoen te zitten. Pas in de zestiende eeuw begon de schoen echt te veranderen en een mode item te worden. In de zestiende eeuw kwamen namelijk de hoge hakken. Deze schoenen werden razend populair onder vrouwen wat ervoor heeft gezorgd dat er vandaag de dag nog steeds hak schoenen bestaan. In deze tijd werd elegantie en mode belangrijker dan de bruikbaarheid.

In de negentiende eeuw kwam de sport schoen op. De schoen waarop gesport werd en niet de sportieve schoen die nu populair is. Vanaf de twintigste eeuw word er zo snel zoveel veranderd aan schoenen omdat alles draait om mode en om trends.

Op het moment zijn de sportieve Nike schoen erg populair en de Yeezy’s. Je ziet veel mensen deze schoenen dan ook dragen. Nike is meer het merk voor de gemiddelde persoon en de Yeezy is voor mensen met wat meer geld.